Roladki drobiowe ze szparagami

Białe szparagi idealnie sprawdzają się jako nadzienie do roladek 🙂

Składniki

1 filet z kurczaka

1/2 pęczka białych szaragów

1/2 zielonej papryki

pasta oliwkowa

listki bazylii

do panierowania:

1 jajko

bułka tarta

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Szparagi złamać, obrać i odgotować w wodzie z sola i cukrem przez 3 minut. Filet z kurczaka przekroić na dwa kotlety i rozbić. Posmarować pastą oliwkową. Na każdym kotlecie ułożyć po 3-4 szparagi, kilka pasków papryki i gałązce bazylii. Zwinąć, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć n złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego 🙂

DSC_0481

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Roladki drobiowe ze szparagami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s