Sałatka makaronowa z ciecierzycą

Składniki:

200 g ulubionego makaronu

4 jajka

1 szklanka fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej

1 puszka ciecierzycy

1 puszka groszku

2 łyżeczki musztardy Dijon

2 łyżki majonezu

sól i pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonym wrzątku, pod koniec gotowania wrzucić fasolkę. Odcedzić i wystudzić. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce. Ciecierzycę i groszek odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s