Kiełbasa zapiekana w omlecie

Kiełbasa zapiekana w omlecie

Składniki

kiełbasa zwyczajna 1 laska

jajka 3 szt

śmietana 12% 2-3 łyżki

pomidor 1 szt

cebula 1 szt

pieczarki 6 szt

ser żółty 5 dkg

sól i pieprz

papryka słodka mielona

zioła prowansalskie

szczypiorek

Sposób przygotowania

Kiełbasę ponacinać i obsmażyć, przełożyć do naczynia do zapiekania. Dookoła rozłożyć zeszkloną cebulę i pokrojonego w ósemki pomidora. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć, dołożyć do kiełbasy.

Jajka roztrzepać z przyprawami i śmietaną. Zalać nimi kiełbasę. Wierzch posypać startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut, aż jajka się zetną. Po wyjęciu z piekarnika posypać szczypiorkiem. Podawać gorące.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s