Szaszłyki z łososiem

04

Na grillu sprawdza się nie tylko mięso 🙂

Składniki do kupienia w Almie

250 g łososia lub pstrąga łososiowego

1 średnia cukinia

2 podłużne cebule

3-4 pieczarki

sól, pieprz

przyprawa do ryb

sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania

Rybę odkroić od skóry i pokroić w kostkę, posypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Pieczarki pokroić w ćwiartki, cebulę i cukinię w plasterki. Wszystkie składniki nabijać z namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków i grillować na tacce aluminiowej do lekkiego zrumienienia. Smacznego 🙂
GRILL PIKNIK Menu

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Szaszłyki z łososiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s