Ziemniaczki z masłem szałwiowym

04

Dodatek do dań z grilla

Składniki do kupienia w Almie

ok 0,5 kg ziemniaków

2 łyżki masła

sól, pieprz

kilka listków szałwii

1 ząbek czosnku

5 dkg sera żółtego

 

Sposób przygotowania

Ziemniaki zagotować i gotować przez 10 minut. Wyłączyć i odcedzić. Nakroić je na cztery. Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną szałwią i przyprawami.

Ziemniaki ułożyć na filii aluminiowej, posypać serem żółtym i papryką słodką, zawinąć i piec na grillu 20-30 minut. Smacznego 🙂
GRILL PIKNIK Menu

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s