Delikatne mięso w kremowym sosie.
Składniki
40 dkg fileta z indyka
150 g krewetek
1 cebula
1 łyżeczka przyprawy garam masala
1/2 łyżeczki przyprawy korma curry
sól
1 słoik sosu tikka masala
Sposób przygotowania
Cebule posiekać i zeszklić. Dodać przyprawy, podsmażyć i dodać pokrojone w kostkę mięso. Kiedy indyk się usmaży zalać całość sosem indyjskim, zagotować, wrzucić obrane z pancerzyków krewetki. Gotować 5 minut. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂
Ostatnio mam fazę na krewetki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mój D. jest smakoszem krewetek, więc dla niego przygotowuję takie dania 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mój A ubóstwia steki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
O proszę, na steka bym się chętniej skusiła niż na owoce morza 🙂
PolubieniePolubienie
Zawsze myślałam, że nie lubię owoców morza, ale okazało się, że byłam tylko uprzedzona 😉 Steki lubię, tylko nie takie medium-rare jak A. 😛
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja zawsze bałam się sushi, ale też okazało się, że to tylko uprzedzenie 🙂 Całe szczęście 🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam sushi ❤ ale nie mogłabym jeść codziennie 😛 Za to fondue z Gruyere i Vacherin totalnie ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Fondue nigdy nie próbowałam 🙂
PolubieniePolubienie
Polecam 😉 Nawet sprowadzają Gruyere i Appenzeller do Polski. Pyszności ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ostatnio w sklepach można dostać coraz więcej produktów do tej pory u nas niedostępnych i nieznanych, można poszerzać kulinarne horyzonty 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Szkoda tylko, że wciąż trudno znaleźć wiele składników wymienianych w przepisach np. Jamiego Olivera
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Wciąż trudno, ale nie jest to już niemożliwe, u mnie jest sklep Kuchnie świata i tam większość tych składników można już kupić 🙂
PolubieniePolubienie
Jeszcze nie łączyłam mięsa i krewetek, spróbuję:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie