Indyk z krewetkami w sosie indyjskim

Delikatne mięso w kremowym sosie.

Składniki

40 dkg fileta z indyka

150 g krewetek

1 cebula

1 łyżeczka przyprawy garam masala

1/2 łyżeczki przyprawy korma curry

sól

1 słoik sosu tikka masala

Sposób przygotowania

Cebule posiekać i zeszklić. Dodać przyprawy, podsmażyć i dodać pokrojone w kostkę mięso. Kiedy indyk się usmaży zalać całość sosem indyjskim, zagotować, wrzucić obrane z pancerzyków krewetki. Gotować 5 minut. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

15 uwag do wpisu “Indyk z krewetkami w sosie indyjskim

      1. Zawsze myślałam, że nie lubię owoców morza, ale okazało się, że byłam tylko uprzedzona 😉 Steki lubię, tylko nie takie medium-rare jak A. 😛

        Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz