Kieszonki drobiowe z ryżem

Mięso drobiowe z wyrazistym nadzieniem 🙂

Składniki

1 filet z kurczaka

ok 2/3 szklanki ugotowanego ryżu

3 suszone pomidory w oleju

1 łyżka kaparów

1 łyżeczka pasty z czarnych oliwek

2 łyżki sosu piri-piri

 

do panierowania:

bułka tarta

sól, pieprz

1 jajko

Sposób przygotowania

Ryż wymieszać z pasta z oliwek oraz posiekanymi pomidorami i kaparami. Fileta przekroić na 2 kotlety, rozbić i posmarować sosem piri-piri. Na każdy nałożyć porcję ryżu i złożyć na pół. Panierować w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s