Kotleciki drobiowo-brokułowe

Składniki

1 filet z kurczaka

1/2 brokuła lub 1 mały

2 woreczki ryżu parboiled

1 opakowanie serka wiejskiego

1 jajko

2 łyżki bułki tartej

dodatkowo:

bułka tarta do panierowania

sól, pieprz

przyprawa uniwersalna

Sposób przygotowania

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki przyprawa uniwersalna. Serek wiejski osączamy z nadmiaru śmietanki. Filet z kurczaka i brokuła mielimy w maszynce na grubym sitku lub bardzo drobno siekany. Dodajemy serek, jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

Z masy formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z ryżem. Smacznego 🙂

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Kotleciki drobiowo-brokułowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s