Roladki schabowe z pieczarkami w pomidorach

Składniki

schab bez kości 1/2 kg

pieczarki 6 szt

cebula 1 szt

szalotka 1 szt

pomidory 1/2 kg

estragon 2 gałązki

bazylia świeża kilka listków

sól i pieprz

słodka papryka

mąka pszenna 4 łyżki

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plastry, posypać solą i pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju.

Schab pokroić w plastry, rozbić posypać solą i pieprzem. Na kotletach ułożyć krążki szalotki i plastry pieczarek. Roladki zwinąć i obtoczyć w mące z dodatkiem soli, pieprzy i papryki.

Roladki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i pokrojone w pomidory. Dusić aż pomidory się rozpadną.

Pod koniec duszenia dodać świeże zioła i doprawić do smaku.

dsc_5223

Reklamy

6 uwag do wpisu “Roladki schabowe z pieczarkami w pomidorach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s