Makaron z warzywami i tuńczykiem

Lekka i zdrowa propozycja obiadowa 🙂

Składniki

250 g makaronu

1 puszka tuńczyka

1/2 brokuła

1 czerwona papryka

ok 100 g mrożonego szpinaku

1/2 papryczki chili

1/2 pora

sól, pieprz

oliwa

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. pod koniec gotowania dodać podzielonego na różyczki brokuła i wszystko razem odcedzić.

Na rozgrzaną patelnię wrzucić zamarznięty szpinak, dodać drobno pokrojone paprykę, chili i pora. Podsmażyć do rozpadnięcia się szpinaku. Doprawić solą i pieprzem.

Do makaronu z brokułami dodać podsmażone warzywa i odsączonego tuńczyka. Doprawić solą i pieprzem i polać oliwą. Wymieszać. Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s