Biszkopt ze śmietaną i truskawkami

Ciekawy przepis na bardzo szybkie, lekkie, owocowe ciacho 🙂 W sam raz na upalne dni 🙂

Składniki

biszkopt z 5 jajek na tortownicę 26 cm

2 małe kubeczki śmietany 18% z Piątnicy

30 dkg truskawek

2-3 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania

Wg sprawdzonego przepisu upiec biszkopt z 5 jajek na tortownicy o średnicy 26 cm. Jeszcze ciepły biszkopt przekroić na 2 krążki, na spodzie rozsmarować 1 kubeczek śmietany, rozłożyć truskawki, posypać 1 łyżką cukru i rozsmarować śmietanę z drugiego kubeczka. Przykryć drugim krążkiem biszkopta i odstawić do lodówki do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem wierzch posypać resztą cukru pudru. Smacznego 🙂
Wiosenne słodkości 2016Truskawkowe szaleństwo 2016

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Biszkopt ze śmietaną i truskawkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s