Gołąbki z cukinią

W sezonie warto urozmaicać cukinią różne dania 🙂

Składniki

10-12 dużych liści z białej kapusty

0,5 kg mięsa mielonego

1/2 większej cukinii

1 duża cebula

1,5 szklanki ryżu

sól, pieprz

curry

Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć i zdjąć liście. Ryż ugotować w 2,5 szklanki osolonej wody. Cebulę pokroić i zeszklić. Cukinię wydrążyć i zetrzeć na grubym oczku. Dodać do cebuli, smażyć do odparowania soku. Pod koniec smażenia dodać około 1 łyżeczkę curry. Ryż, mięso i cukinię wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Farsz nakładać na liście i zwijać. Ułożyć w garnku i zalać 1,5 szklanki bulionu. Gotować około 1,5 godziny pod przykryciem. Smacznego 🙂

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Gołąbki z cukinią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s