Gulasz z karkówki

Składniki

karkówka wieprzowa 50 dkg

pieczarki 20 dkg

cebula 2 szt

czosnek 4 ząbki

szpinak mrożony 10 dkg

sambal oelek 1 łyżka

papryka słodka mielona

pieprz

sól

koncentrat pomidorowy 2 łyżki

ocet jabłkowy 1 łyżka

olej 2 łyżki

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawami, skropić octem i olejem i odstawić na noc do lodówki. Następnie mięso wrzucić do rozgrzanego rondla. Nie ma potrzeby dodawać oleju.

Do mięsa dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć i podlać wrzątkiem. Przykryć.

Po 20 minutach dodać szpinak.

Kiedy szpinak się rozpadnie dodać pokrojone pieczarki.

Kiedy warzywa się uduszą, dodać przyprawy, koncentrat i dusić do miękkości mięsa. Podawać np. z kaszą.

Reklamy

4 uwagi do wpisu “Gulasz z karkówki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s