Mielone z orzechami

Smażone bez tłuszczu i bez panierki.

Składniki

łopatka bez kości 30 dkg

cebula 1 szt

chleb czerstwy 1 kromka

jajko 1 szt

orzechy włoskie 5 dkg

przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka

sok z cytryny kilka kropel

Sposób przygotowania

Mięso zemleć w maszynce, dodać namoczony i odciśnięty chleb, posiekane orzechy i cebulę, jajko, sok z cytryny i przyprawę. Składniki dobrze wymieszać i formować kotlety. Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Smacznego.

Advertisements

5 uwag do wpisu “Mielone z orzechami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s