Łosoś duszony z warzywami

Na niedzielny obiad 🙂

Składniki

filet z łososia 300 g

cukinia 1/2 szt

pieczarki 5-6 szt

suszone pomidory 2-3 szt

pieprz ziołowy

przyprawa do ryb

sól i pieprz

papryka słodka mielona

zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Pieczarki i cukinię pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, dodać pokrojone suszone pomidory i podlać olejem z pomidorów. Podsmażyć 5 minut. Posypać solą, pieprzem, papryką i ziołami.

Łososia przekroić na 2 porcje, posypać pieprzem ziołowym i przyprawą do ryb. Włożyć na patelnię, podlać niewielką ilością wody i przykryć.

Dusić pod przykryciem około 20 minut. Ja podałam z ziołowym kuskusem.

DSC_2504

Reklamy

6 uwag do wpisu “Łosoś duszony z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s