Szaszłyki krewetkowe

04

Coś dla wielbicieli owoców morza 🙂

Składniki do kupienia w Almie

120 g krewetek bez pancerzyków

4-5 krążków ananasa z puszki

1 biała papryka

sól, pieprz

sok z 1/2 cytryny

 

2 łyżki masła

2 ząbki czosnku

kilka gałązek pietruszki i szczypiorku

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Krewetki rozmrozić i usunąć resztki pancerza z ogonków, posypać solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Krążki ananasa pokroić na 4, paprykę pokroić w kawałki. Wszystkie składniki nadziewać na przemian na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków. Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, przyprawami i posiekanymi ziołami. Masło ziołowe nakładać do środka krewetek. Szaszłyki grillować na aluminiowej tacce, aż krewetki zrobią się białe. Smacznego 🙂
GRILL PIKNIK Menu

Reklamy

6 uwag do wpisu “Szaszłyki krewetkowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s