Serniczki karmelowe z malinami

Lekki deser z owocami 🙂

Obraz 332

Składniki

400 g serka homogenizowanego naturalnego

100 ml jogurtu naturalnego

2-3 łyżki masy karmelowej

1 cukier waniliowy

2 płaskie łyżki żelatyny

1/2 czerwonej galaretki

120 g malin

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Wystudzić. Żelatynę zalać 1/3 szklanki wody lub mleka, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić.

Do 4 pucharków wlać trochę galaretki i wrzucić po malinie. Wstawić do lodówki aż zacznie tężeć. Serek zmiksować z jogurtem, karmelem i przestudzoną żelatyną. Wlać na galaretkę i odstawić do stężenia.

Na masie serowej ułożyć maliny i zalać resztą galaretki. Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Smacznego 🙂

 
Wiosenne słodkości 2016

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s