Filet zapiekany z serem i ananasem

Do przygotowania tego dania wykorzystałam produkty Proeco Polska. W ich składzie nie znajdziecie konserwantów i sztucznych dodatków, jedynie naturalne składniki i przyprawy.

filet zapiekany

Składniki:

2 filet z kurczaka

1/2 pęczka szparagów

koncentrat czosnek Proeco

konfitura z czerwonej cebuli Proeco

sól i pieprz

4-5 krążków ananasa z zalewy

10 dkg sera żółtego

słodka papryka

zioła prowanslaskie

żurawina Proeco

Przygotowanie:

Fileta ponacinać  i w każde nacięcie włożyć szparaga. Oprószyć solą i pieprzem i posmarować czosnkiem i konfiturą z czerwonej cebuli Proeco, po łyżeczce z każdej strony. Filety włożyć do naczynia do zapiekania.

filet zapiekany3

Krążki ananasa przekroić na pół i ułożyć na filecie, całość posypać żółtym serem, słodką papryką i ziołami, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na pół godziny. Fileta podawać z żurawiną Proeco.

filet zapiekany4

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s