Jajka ze szparagami

Składniki:

5 jajek

1/2 pęczka szparagów

garść kwiatów z cebulki siedmiolatki

1 łyżka majonezu

1 łyżeczka musztardy

sól i pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, szparagi wrzucić na 5 minut do wrzątku z solą i cukrem. Jajka obrać, przekroić na pół, żółtka wyjąć do miseczki i rozgnieść widelcem, dodać pokrojone szparagi (główki zostawić do dekoracji) i kwiaty szczypiorku oberwane z łodyżki. Wymieszać z majonezem i musztardą, doprawić do smaku i nałożyć do połówek jajek. Udekorować główkami szparagów i kwiatkami szczypiorku.

jajka ze szparagami

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s