Królik pieczony

Składniki:

skoki z królika

marynata:

4 ząbki czosnku

1 cebula

3-4 ziarna jałowca

1 łyżeczka soli

1 łyżka mieszanki przypraw Małgośka

3 łyżki oleju

1/2 łyżeczki pieprzu

1 garść świeżych ziół, oregano, estragonu i szałwii

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w krążki, czosnek przecisnąć przez praskę, zioła posiekać, wymieszać z przyprawami i olejem. Skoki z królika natrzeć marynatą i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

Mięso przełożyć do rękawa, zawiązać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (termoobieg) na półtorej godziny. U mnie podane z pieczonymi młodymi ziemniakami.  Smacznego 🙂

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s