Kruche babeczki z serkiem i łososiem

Babeczki z serkiem i łososiem

Składniki:

ciasto kruche na około 35 babeczek:

25o g mąki (u mnie pół na pół pszenna i krupczatka)

2 żółtka

150 g margaryny

1 płaska łyżeczka soli

wypełnienie:

400 g serka naturalnego

2 garści rzeżuchy

1 pęczek rzodkiewek

sól i pieprz

100 g łososia wędzonego

1 puszka nimi groszku

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wykleić nim foremki na babeczki. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na złoty kolor.

Serek wymieszać z rzeżuchą oraz startymi i odciśniętymi rzodkiewkami. Doprawić do smaku. Plasterki łososia złożyć na trzy i obsmażyć na patelni grillowej, wystudzić i rozdrobnić widelcem. Babeczki przygotować przed podaniem, żeby nie zmiękły. Na kruche ciasto nałożyć serek, na to łososia i groszek.

Przekąski kibica na Euro 2016

Reklamy

6 uwag do wpisu “Kruche babeczki z serkiem i łososiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s