Lekki gulasz z indyka

z kaszą pęczak

Składniki

40 dkg fileta z piersi indyka

1 młoda cukinia

1/2 czerwonej papryki

1/2 pora

1 łyżka czerwonej czubrycy

1/2 łyżeczki chili

sól

1 jogurt naturalny (200 ml)

do podania: kasza pęczak

Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę, posypać czubrycą i chili, podsmażyć w rozgrzanym rondlu bez tłuszczu. Dodać pokrojonego w półplasterki pora, podlać wodą, gotować 10 minut, dodać pokrojoną w paski cukinię i paprykę. Gotować do miękkości mięsa, doprawić do smaku solą. Zestawiać z palnika, odczekać 5 minut i wlać jogurt naturalny. Wymieszać i podawać z pęczakiem. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s