Orientalny gulasz z ryżem

Aromatyczny gulasz z orientalnym smaczkiem

Składniki

biodrówka 1/2 kg

pieczarki 30 dkg

papryka czerwona 1/2 szt

grzyby mun 1 garść

cebula 1 szt

czosnek 3 ząbki

sos chili-czosnkowy 1 łyżka

sos sojowy jasny 3 łyżki

ocet ryżowy 2 łyżki

sos do dań z woka 3 łyżki

przyprawa orientalna 1 łyżka

mielona trawa cytrynowa 1/2 łyżki

mąka ziemniaczana 1/2 łyżki

Sposób przygotowania

Z biodrówki wyciąć kość i mięso pokroić w kostkę. Dodać sosy i przyprawy i wymieszać.

W rondlu zeszklić pokrojoną w piórka cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać mięso, podsmażyć, zalać wrzątkiem, dusić do miękkości mięsa.

Pieczarki pokroić w plastry, paprykę w paski, grzyby mun namoczyć i też pokroić w paski. Warzywa dodać do mięsa.

Mięso w warzywami dusić jeszcze 20 minut. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa, wymieszać i gotować 2 minuty. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

DSC_2251

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Orientalny gulasz z ryżem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s