Makaron z pesto z sałaty

Ciekawy pomysł na wykorzystanie nadmiaru sałaty 🙂

Składniki

200 g ulubionego makaronu

1 średnia główka sałaty masłowej

1 łyżka ziaren słonecznika

2 ząbki czosnku

1 łyżka tartego sera a’la parmezan

1 łyżka oliwy

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Ziarna słonecznika rozdrabniamy w moździerzu, a następnie rozcieramy z porwanymi liśćmi sałaty. Kiedy otrzymamy jednolitą masę dodajemy ser, oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy i podajemy ze świeżo ugotowanym makaronem 🙂

Wegetariański obiad VII

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s