Karkówka curry

04

Składniki

0,5 kg karkówki

marynata:

2-3 łyżki oleju

sok z 1/2 cytryny

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki curry

po 1/2 łyżeczki koncentratu z chili, curry i pietruszki Proeco Polska

Przygotowanie:

Karczek pokroić w plastry i rozbić. Składniki marynaty wymieszać i rozsmarować na plastrach karkówki, odstawić do lodówki na kilka godzin. Grillować z obu stron na tacce aluminiowej na złoty kolor. Podawać np. z sosem tzatziki i bagietką 🙂
GRILL PIKNIK Menu

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Karkówka curry

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s