Beef burginion

Składniki:

0,5 kg mięsa wołowego na gulasz

1 średnia cebula i 3 małe

3 młode marchewki

0,5 kg pieczarek

1 szklanka bulionu

1 szklanka czerwonego wytrawnego wina

1 łyżka koncentratu pomidorowego

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka ziół prowansalskich

sól i pieprz

Przygotowanie:

Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć z rondla, wrzucić posiekaną średnią cebulę i pokrojone w plasterki marchewki, podsmażyć, dodać z powrotem mięso, wlać bulion, wino, koncentrat, dodać sól, pieprz, zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykryć i dusić na małym ogniu 2-3 godziny.

Małe cebulki i pieczarki pokroić w ćwiartki i podsmażyć na oleju z łyżką masła. Posypać solą i pieprzem, dodać do gulaszu, wymieszać, zagotować. Doprawić do smaku. Podawać np. z kaszą. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s