Papryka faszerowana

04

Składniki do kupienia w Almie

2 podłużne papryki

25 dkg zmielonej szynki wieprzowej

3-4 pieczarki

1/2 cebuli

pęczek szczypiorku

sól i pieprz

10 dkg sera żółtego

słodka papryka

Przygotowanie:

Papryki przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Pokrojone pieczarki i cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Mięso wymieszać z pieczarkami, cebulą, posiekanym szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Wierzch posypać startym serem żółtym i słodką papryką. Papryki zawinąć w folię aluminiową i grillować na tackach przez około 30-40 minut na niewielkim ogniu.

papryka faszerowana2
dsc_7799GRILL PIKNIK Menu

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s