Szaszłyki z bananem

04

Składniki

30 dkg fileta z indyka

3-4 krążka ananasa z zalewy

2 banany

1 czerwona papryka

czarne oliwki

marynata:

1/2 łyżeczki pasty chili Proeco Polska

2 łyżeczki płynnego miodu

sól i pieprz

Przygotowanie:

Indyka pokroić w kostkę i wymieszać ze składnikami marynaty. Mięso nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z pokrojonymi w kostkę papryką i ananasem, krążkami banana i połówkami oliwek. Grillować na tacce aluminiowej przez 30-40 minut na niewielkim ogniu.

szaszłyki z bananaem proeco

GRILL PIKNIK Menu

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s