Szaszłyki z tofu

04

Składniki

20 dkg twardego tofu

1 cukinia

1 czerwona papryka

5-6 pieczarek

2-3 cebulki

marynata:

2 ząbki czosnku

szczypta nitek chili

sok z 1/2 cytryny

2 łyżki sosu teryiaki

1 łyżeczka cukru trzcinowego

1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszać i włożyć do niej pokrojone w kostkę tofu, odstawić na noc do lodówki. Paprykę pokroić w kostkę, cukinię, pieczarki i cebulę w plasterki. Wszystkie składniki nadziewać kolejno na patyczki do szaszłyków i grillować na tacce aluminiowej 30 minut na niewielkim ogniu.

dsc_5226
GRILL PIKNIK MenuWegetariański obiad VII

Advertisements

3 uwagi do wpisu “Szaszłyki z tofu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s