Bukiet wiosennych warzyw

Składniki:

1/2 kg młodych, drobnych ziemniaków

1/2 pęczka zielonych szparagów

1 pęczek białych szparagów

1 młoda cukinia

1 cebula

oliwa z oliwek

sól i pieprz

curry

dodatkowo:

4 jajka

Przygotowanie:

Ziemniaki oskrobać i ugotować. Wystudzić. Ze szparagów odłamać końcówki, białe obrać. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić ziemniaki i pokrojoną w plasterki cukinię i cebulę. Posypać solą, pieprzem i curry, obsmażyć i zdjąć z patelni. Wrzucić szparagi, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem, ugrillować. Dodać ziemniaki i cukinię. Podawać z jajkiem sadzonym.

Wegetariański obiad VII

Reklamy

6 uwag do wpisu “Bukiet wiosennych warzyw

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s