Cukinia a`la ananas

Składniki:

1 średnia cukinia
20 dkg cukru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka kwasku cytrynowego

Przygotowanie:

Cukinie obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zasypujemy cukrem i zostawiamy na 2-3 godziny.

Potem dodajemy cukier waniliowy i kwasek cytrynowy i gotujemy cukinię 15 minut.

Zostawiamy na noc, rano przekładamy do słoików i pasteryzujemy 15 minut.

Cukinia wg. przepisu Eli z bloga Kuchnia u Bietki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s