Jagody do ciasta

Zapach kruchego ciasta z jagodami zimą – bezcenne 🙂

Składniki:

1,5 litra jagód
2 szklanki cukru

Przygotowanie:

Jagody umyć, wybrać listki, wsypać na teflonową patelnię i zasypać cukrem. Smażyć do zgęstnienia. Ja podsmażałam je i studziłam, wtedy odparowywał sok, a jagody się tak całkiem nie rozsmażyły. Gorące owoce przekładać do wyparzonych słoików. Stawiać na kilka minut na wieczkach. Odwrócić i gotowe 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s