Sałatka obiadowa

Lekki, sezonowy obiadek 🙂

Składniki

1 nieduża sałata masłowa

1 puszka tuńczyka w kawałkach

1/2 pęczka białych szparagów

1 pomidor

kawałek sera feta

oliwa

zioła prowansalskie

pieprz

 

Sposób przygotowania

Główki szparagów gotujemy przez 3-4 minuty we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Osączamy i studzimy. Sałatę rwiemy na kawałki, pomidora i fetę kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy. Wszystkie składniki łączymy, polewamy oliwą, posypujemy ziołami i pieprzem. Mieszamy. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s