Curry z dorszem i owocami morza

Składniki

40 dkg fileta z dorsza

15-20 dkg mieszanki owoców morza (mrożone) u mnie kalmary, krewetki i omułki

1 puszka mleka kokosowego

1 cebula

2 łyżki czerwonej pasty curry

sos rybny

1 łyżka mieszanki przypraw korma curry

Sposób przygotowania

Dorsza pokroić w średnią kostkę, posypać połową przyprawy korma curry i polać 3-4 łyżkami sosu rybnego. Wymieszać. Odstawić do lodówki na 1-2 godziny.

Cebulę pokroić w kostkę. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać pastę curry i resztę przyprawy. Podsmażyć. Do cebuli wlać mleczko kokosowe, rozmieszać i zagotować.

Po 10-15 minutach, kiedy mleczko się zredukuje wrzucić dorsza i owoce morza, delikatnie wymieszać, przykryć i gotować 10 minut. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Kobieta i zycie

DSC_1377

Advertisements

4 uwagi do wpisu “Curry z dorszem i owocami morza

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s