Jabłka do szarlotki

Sezon na jabłka zamknięty w słoiku aż do zimy 🙂

Składniki:

3 kg jabłek
cukier do smaku

Przygotowanie:

Jabłka umyć, obrać i pokroić. Na patelnię wlać pół szklanki wody, dodać jabłka i cukier. Smażyć, cały czas mieszając, aż jabłka puszczą sok i troszkę się rozsmażą, ale większość z nich pozostanie w kawałkach. Przekładać gorące do wyparzonych słoików i pasteryzować 10 minut.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s