Tarta na pełnoziarnistym spodzie z borówkami

Tarta pełnoziarnista z borówkami

Składniki

ciasto:

150 g mąki graham

100 g masła

2-3 łyżki cukru pudru

3 żółtka

owoce:

20 dkg borówek amerykańskich + 2 łyżki mąki ziemniaczanej

beza:

3 białka

3/4 szklanki cukru pudru

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka octu jabłkowego

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować i przełożyć do formy na tartę o średnicy 27 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.

Podpieczony spód posypać mąką ziemniaczaną, na to wysypać owoce.

Białka ubić, dodawać partiami cukier. Do sztywnej piany dodać mąkę i ocet i wymieszać. Białka wyłożyć na owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Piec 35 minut. Smacznego 🙂
Wiosenne słodkości 2016

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Tarta na pełnoziarnistym spodzie z borówkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s