Deser jagodowy

Coś słodkiego po obiedzie 🙂

Składniki

1/2 ulubionej galaretki

100 ml śmietany 30%

100 g serka mascarpone

1 szklanka jagód

2-3 łyżki cukru

orzechy włoskie

Sposób przygotowania

Jagody zasypać cukrem, a kiedy poszczą sok, zagotować, po 5 minutach wyłączyć i wystudzić. Galaretkę zalać 1 szklanką wrzątku, wystudzić, wlać do 4 pucharków i wstawić do lodówki.

Śmietanę ubić na sztywno i zmiksować z mascarpone, wymieszać z jagodami osączonymi z syropu. Krem nałożyć na stężałą galaretkę, skropić sokiem z jagód i posypać orzechami. Smacznego 🙂
Wiosenne słodkości 2016

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Deser jagodowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s