Gulasz cukiniowy

Sycący i wydajny pomysł na obiad

Składniki:

0,5 kg szynki wieprzowej

2 cebule

1/2 dużej cukinii

1 czerwona papryka

2 łyżki koncentratu pomidorowego

przyprawa do gulaszu

sól, pieprz

słodka papryka

pieprz kajeński

zioła prowansalskie

 

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić w kostkę i obficie posypać przyprawą do gulaszu. Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać mięso, obsmażyć, zalać wrzątkiem tak, żeby zakryć mięso. Po pół godzinie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Kiedy mięso będzie miękkie dodać koncentrat i przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem. Smacznego 🙂

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Gulasz cukiniowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s