Indyk w sosie curry

Składniki:

1/2 kg fileta z indyka

1 cebula

1 młoda cukinia

1/2 puszki ananasa w zalewie

2 łyżeczki czerwonej pasty curry

sól, pieprz

curry

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

2 łyżki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Filet z indyka pokroić w plastry, posypać solą, pieprzem i curry. Cebulę pokroić i zeszklić na patelni, dodać mięso i obsmażyć z obu stron. Podlać wodą. Cukinię pokroić w półplasterki, krążki ananasa w ósemki, dodać do mięsa. Pastę curry rozmieszać w 1/2 szklanki wody i wlać do pozostałych składników. Dusić około 15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa, dokładnie wymieszać, gotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku, zdjąć z palnika, po około 5 minutach wymieszać z jogurtem. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

Advertisements

5 uwag do wpisu “Indyk w sosie curry

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s