Pieczone pałki z indyka

Delikatne i aromatyczne mięso indycze 🙂

 

Składniki:

2 sztuki podudzia z indyka

sól, pieprz

ognista mieszanka przypraw (młynek)

Kujawski ze smakiem (czosnek-bazylia)

 

Sposób przygotowania:

Podudzia z indyka przeciąć wzdłuż i wyfiletować z największej kości. Porcje mięsa dokładnie natrzeć olejem, przyprawić z każdej strony i odstawić na kilka godzin, aby smaki przeszły do środka. Mięso związać nitką aby zachowało kształt, włożyć do rękawa, podlać 1/2 szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 2 godziny. Pół godziny przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby mięso się zrumieniło. Przed podaniem wyjąć drobne kości. Smacznego 🙂

U mnie podane z sałatką fasolkową.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s