Sałatka fasolkowa do obiadu

Fasolka szparagowa inaczej 🙂

Składniki:

300 g fasolki szparagowej

1/2 brokuła

1 cykoria

sól, pieprz

2 łyżki masła klarowanego

winegret:

2 łyżki oleju Kujawskiego z ostrą papryką, pomidorami i bazylią

2 łyżki octu jabłkowego

po łyżeczce miodu i musztardy

sól, pieprz

1 łyżka kaparów

kilka gałązek pietruszki

1/2 małej cebuli

 

Sposób przygotowania:

Fasolkę gotować na półtwardo w osolonym wrzątku i dodać podzielonego na drobne różyczki brokuła. Gotować jeszcze 3-4 minuty. Fasolkę przestudzić i pokroić  na mniejsze kawałki. Cykorię poszatkować i podsmażyć na maśle razem z fasolką i brokułem. Składniki sosu wymieszać, na końcu dodać drobno posiekaną cebulę i natkę oraz kapary.  Sałatkę fasolkową polać sosem i podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego 🙂

Wegetariański obiad VII

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Sałatka fasolkowa do obiadu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s