Duszone warzywa a’la leczo

Składniki:

1 średnia cukinia
0,5 kg fasolki szparagowej
5 pomidorów
2 papryki
4 łyżki przecieru pomidorowego
liść laurowy
ziele angielskie
2 małe papryczki chili
1 łyżeczka pieprzy ziarnistego
sól, pieprz
olej

Przygotowanie:

Pomidory obrać ze skórki, pokroić i wrzucić do garnka. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, papryczki chili i pieprz ziarnisty i dusić pod przykryciem około 20 minut.

Pozostałe warzywa umyć. Fasolkę pokroić i ugotować al dente. Cukinię pokroić w kostkę i podsmażyć. Paprykę pokroić w kostkę. Kiedy pomidory zaczną się rozpadać dodać resztę warzyw. Dusić pod przykryciem około 20 minut. Dodać przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gorące przekładać do wyparzonych słoików, na wierzch wlewać po łyżce oleju. Zakręcać i pasteryzować 20 minut.

skanowanie00084

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s