Młoda kapusta duszona z soczewicą

Składniki:

1 główka młodej kapusty

ok. 1/2 kg drobnych młodych ziemniaków

2 młode marchewki

1 pęczek kopru

3/4 szkl zielonej soczewicy

1 mały koncentrat pomidorowy

sól, pieprz

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, marchewkę pokroić w plasterki, ziemniaki wyszorować lub oskrobać. Wszystkie warzywa wrzucić do garnka, podlać 1 szklanką wody, posolić i dusić aż kapusta puści sok a całość zmniejszy objętość. Wsypać soczewicę i posiekany koper i dusić aż soczewica zmięknie. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.

Żeby skrócić czas przygotowania można wykorzystać soczewicę z puszki.

Wegetariański obiad VII

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Młoda kapusta duszona z soczewicą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s