Konfitura z borówki amerykańskiej

Idealna do naleśników 🙂

Składniki:

1 kg borówki amerykańskiej
1,5 kg papierówek
(po obraniu zostaje 1 kg)
30 dkg cukru

Przygotowanie:

Jabłka umyć, obrać i pokroić. Zasypać je cukrem i podsmażyć, żeby zmiękły, dodać umyte borówki i smażyć aż owoce się połączą.

Gorąca konfiturę przekładać do wyparzonych słoiczków. Zakręcać i pasteryzować 10 minut. Słoiczki stawiać od góry dnem na kilka minut, a potem odstawiać do ostygnięcia.

Konfitura jest bardzo aromatyczna, ma piękny kolor i jest idealna do naleśników 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s