Sernik na zimno

Gości na moim stole, zawsze gdy pojawiają się sezonowe owoce 🙂

Składniki

1 kg sera

200 ml śmietany 30%

3 łyżki cukru pudru

1 cukier waniliowy

3-4 łyżki żelatyny + 1/2 szkl mleka

1 opakowanie biszkoptów

1 galaretka

3/4 kg truskawek

Sposób przygotowania

Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć biszkoptami.

Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Ser zmiksować na puszystą masę, wymieszać z bitą śmietaną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej i wystudzoną żelatyną. Tak przygotowaną masą serową zalać biszkopty. Wierzch udekorować owocami.

Galaretkę rozpuścić z gorącej wodzie, a po wystygnięciu schłodzić w lodówce, żeby zaczęła tężeć i dopiero wtedy wylać ją na sernik. Wtedy nie spłynie pod ser, jak to ma w zwyczaju robić 😉 Smacznego 🙂

Milion smaków truskawek - edycja trzecia
Truskawkowe szaleństwo 2016Wiosenne słodkości 2016

Reklamy

6 uwag do wpisu “Sernik na zimno

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s