Makaron z warzywami

Dziś na obiad polecam przepyszny makron z warzywami korzeniowymi i ciecierzycą. Przepis pochodzi z bloga Fiołkowa kuchnia Małgorzaty. Danie jest bardzo proste w przygotowaniu, składniki zawsze znajdziemy w lodówce, a efekt jest mało tego, że zdrowy, to przepyszny 🙂 Polecam 🙂

Składniki:

200 g makaronu kokardki
1 puszka ciecierzycy
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
1 cebula
sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
1 łyżka oleju

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Warzywa obierać i zetrzeć na tarce, marchewkę na grubych oczkach, pietruszkę i selera na drobnych . Cebulę oraz pora pokroić w cienkie paski. Warzywa podsmażyć na łyżce oleju, posypać przyprawami, podlać wodą i dusić około 15 minut. Dodać odsączona ciecierzycę i odcedzony makaron, wymieszać i doprawić do smaku.

Wegetariański obiad VII

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Makaron z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s