Zupa ze świeżych pomidorów

W sezonie na pomidory – niezastąpiona 🙂

Składniki

włoszczyzna

3-4 duże pomidory

2 ząbki czosnku

garść listków bazylii

sól, pieprz

2 łyżki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania

Włoszczyznę pokroić, zalać wodą i zagotować, posolić. Pomidory obrać ze skórki, pokroić i wrzucić do zupy, gotować około pół godziny.

Z zupy wyjąć włoszczyznę, ja zostawiłam marchewkę, i całość zmiksować blenderem, dodać koncentrat, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, doprawić do smaku i gotować jeszcze 10 minut. U mnie z makaronem pełnoziarnistym. Smacznego 🙂

Wegetariański obiad VII

Advertisements

6 uwag do wpisu “Zupa ze świeżych pomidorów

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s