Deser truskawkowy z chia

Składniki:

ok. 1/2 kg truskawek

1/2 galaretki truskawkowej

1 szklanka mleka

1 łyżka syropu klonowego

3,5 łyżki nasion chia

1 łyżeczka młodego jęczmienia

Przygotowanie:

Truskawki obrać z szypułek i zmiksować w blenderze, odlać do garnuszka 1 szklankę musu, zagotować i dodać galaretkę. Mieszać do jej rozpuszczenia, wlać do 4 pucharków i odstawić do lodówki. Chia wymieszać z mlekiem, syropem klonowym i sproszkowanym jęczmieniem, przez pół godziny często mieszać, a potem ostawić do lodówki.

Kiedy galaretka stężeje nałożyć na nią zgęstniałe chia i resztę musu truskawkowego. Udekorować całymi owocami. Smacznego 🙂

deser truskawkowy z chia

Milion smaków truskawek - edycja trzeciaWiosenne słodkości 2016Truskawkowe szaleństwo 2016

 

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Deser truskawkowy z chia

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s