Placuszki truskawkowe

Składniki:

ok. 20 dkg truskawek

1/2 szkl mleka

3/4 szkl mąki krupczatki

1 jajko

1 łyżeczka proszku do pieczenia

3-4 łyżki płatków owsianych

1 łyżka octu winnego

Przygotowanie:

Truskawki obrane z szypułek zmiksować blenderem z płatkami owsianymi, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Smażyć na średnio rozgrzanej patelni suchej lub z tłuszczem. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

placuszki truskawkowe

Milion smaków truskawek - edycja trzeciaWiosenne słodkości 2016Truskawkowe szaleństwo 2016

 

Advertisements

5 uwag do wpisu “Placuszki truskawkowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s