Zapiekanka warzywna z patelni

Jeśli wykorzystamy ziemniaki i fasolkę z poprzedniego obiadu, to danie przygotujemy błyskawicznie 🙂

Składniki

3-4 ziemniaki

20 dkg fasolki szparagowej

1 laska kiełbasy

1 cebula

1 papryka

kawałek białej kapusty

10 dkg sera żółtego

sól, pieprz

słodka papryka

Sposób przygotowania

Ziemniaki i fasolkę ugotować. Cebulę i kiełbasę pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną w kostkę paprykę, podlać wodą i smażyć około 10 minut aż woda odparuje. Na koniec dodać pokrojone ziemniak i fasolkę i podsmażyć. Całość przełożyć na talerz i posypać startym serem i słodką papryką. Smacznego 🙂

Jedna uwaga do wpisu “Zapiekanka warzywna z patelni

Dodaj komentarz