Jeśli wykorzystamy ziemniaki i fasolkę z poprzedniego obiadu, to danie przygotujemy błyskawicznie 🙂
Składniki
3-4 ziemniaki
20 dkg fasolki szparagowej
1 laska kiełbasy
1 cebula
1 papryka
kawałek białej kapusty
10 dkg sera żółtego
sól, pieprz
słodka papryka
Sposób przygotowania
Ziemniaki i fasolkę ugotować. Cebulę i kiełbasę pokroić i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną w kostkę paprykę, podlać wodą i smażyć około 10 minut aż woda odparuje. Na koniec dodać pokrojone ziemniak i fasolkę i podsmażyć. Całość przełożyć na talerz i posypać startym serem i słodką papryką. Smacznego 🙂
Jedna uwaga do wpisu “Zapiekanka warzywna z patelni”